fbpx

28. september

 

}

16.15–18.15

5122, 122

(ORBIT Event Space)

Hop med på semesterets første af fire workshops i serien “Hack your Education”, hvor vi dykker ned i maskinrummet på din computer for at forstå hvordan den underliggende teknologi fungerer bag det grafiske interface. Når du har fået en forståelse for kommandolinjen, vil du være i stand til at arbejde mere effektivt med software.

Key takeaways

 

Introduktion til terminalen

  • Formålet og betydningen af kommandolinjen i softwareudvikling
  • Den basale struktur og komponenter i kommandolinjens interface

Navigering i filsystemet

  • Bedre organisering og synkronisering af filer
  • De vigtigste kommandoer til filer og directories
  • Relative og absolutte stier

Optimering

  • Start applikationer fra terminalen
  • Tidsbesparende tricks og shortcuts

Hack your Education – Hva’ er det?

Hack your Education er en serie af workshops designet til at hjælpe studerende som dig med at få en solid start inden for softwareudvikling og opnå dit fulde potentiale. Mange begår den fejl, at de for hurtigt fokuserer på mere avancerede emner uden at have styr på de helt basale færdigheder – og det er den forkerte rækkefølge!

Ved at klæde dig på med grundlæggende teknikker og viden inden for softwareudvikling, hjælper vi dig til at arbejde effektivt. Når du først har styr på det basale, kan du hurtigt avancere, og du vil spare mange timer og hovedbrud, når du i fremtiden skal skabe verdensklasse-software!

Workshopsene veksler mellem gennemgange af emner og øvelser. Underviserne, som du kender fra undervisningen og fra ORBIT Lab, vil være til stede for at guide dig igennem øvelserne og besvare alle dine spørgsmål.  

Vi anbefaler, at du melder dig til alle fire workshops, men du er også velkommen til at udvælge de workshops, du har mest brug for.

Venue

Eventet finder sted i det nye ORBIT event space i den store hal bag Finlandsgade 20 (den store sorte bygning ved siden af Edison). Tjek denne video, hvor Nichlaes viser vej.

Sprog

Denne workshop afholdes på dansk.

Hvem kan tilmelde sig og kræves der noget særligt?

Disse HYE-workshops er ikke programmeringskurser. Vi bruger forskellige programmeringssprog og redigerer kode i Visual Studio Code, men du behøver ikke at have erfaring med det på forhånd. Vi leverer kodeeksempler i diverse kodesprog.

HYE er designet til alle studerende, som arbejde med kode – særligt 1. til 3.-semesterstuderende. 4. til 7.-semesterstuderende er også velkomne. Det er gratis at deltage og tilmelding er påkrævet.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte ORBIT Lab Community Manager, Litte: litte@ece.au.dk.

Mød dine undervisere

Henrik Kirk

Lektor

henrik@ece.au.dk

Rune Heick

Software- og hardswareingeniør

rune@ece.au.dk

Søren Hansen

Lektor

sh@ece.au.dk

Tilmelding – OBS, der er desværre “udsolgt” til dette event. Tilmeld dig ventelisten herunder, og vi kontakter dig, hvis der bliver en ledig plads.

* indicates required
Hvilket semester går du på? *

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Du kan læse mere i vores Privacy Policy