23. maj
16.15
Finlandsgade 20, 8200 Aarhus N
Event #13 i Data 4.0-netværket for studerende, industri og forsyning, startups og andre interesserede
Data 4.0 er tilbage, og denne gang får vi besøg af Niklas Knoth fra Klimatorium, Lemvig og Dan Andersen, Alexander Storm og Søren Egedorf fra Fjernvarme Fyn.
Klimatorium skaber projekter, der styrker den grønne omstilling og løser nuværende klimaudfordringer i samfundet – især indenfor kystnære klimaudfordringer, grøn energi, cirkulær økonomi samt vand og miljø. Niklas vil fortælle om et af Klimatoriums vandprojekter og de tilhørende udfordringer med indsamling af og anvendelsen af relevante data – og ikke mindst den evindelige udfordring med at blive enige om hvordan data skal struktureres og opbevares for at relevante aktører kan opnå det fornødne overblik.
Herefter skal vi høre fra Fjernvarme Fyn som vil sætte os ind i kompleksiteten i nutidens energimarkeder. Store udsving på markederne kombineret med nye udviklinger inden for batteri-, sol- og vindteknologier medfører et stadig mere volatilt elmarked. Derfor er det ikke længere en simpel opgave at følge markedernes udvikling og sikre korrekt optimering. Samtidig er der også vigtigt at have fokus på anlægsvedligeholdelse i en fortsat kompleks portefølje. Her er stokastiske prognoser og machine learning-kedelmodeller to helt centrale værktøjer, som Fjernvarme Fyn anvender i den daglige drift.
PROGRAM
16:00: Dørene åbner
16:15: velkommen, ORBIT Lab
16:20: Udfordringer med Data i vand, Klimatorium, v. Niklas Knoth
17:05: Pause
17:15: Titel TBA, Fjernvarme Fyn, v. Dan Andersen, Alexander Storm og Søren Egedorf
18:30: Sandwich og networking
19:00: Tak for i dag
OM TALERNE
Niklas Knoth
Niklas er civilingeniør i vand- og miljø og diplomingeniør i bygningsteknik med speciale i Miljøteknik og forretning. Han arbejder på Klimatoriet med projekter inden for regnvand og vandstand.
Dan Andersen
Som leder af et udviklingsteam er Dan ansvarlig for at drive innovation og udvikling af nye teknologier hos Fjernvarme Fyn. Som maskinmester-, elinstallatør- og HD-uddannet med +10 års erfaring med kritisk 24/7 drift, driver han til dagligt afdelingen for produktionsplanlægning, hvor el og varmesalg optimeres via kompleks ”porteføljeoptimering” til gavn for grøn omstilling og lavest mulige varmepris hos slutkunden.
Alexander Storm
Alexander er Energiingeniør med speciale i LM-programmering og prognoseevaluering. Han arbejder med forecast, scenarier og business cases i Fjernvarme Fyn.
Søren Egedorf
Søren er civilingeniør med speciale i machine learning. I Fjernvarme Fyn arbejder han med kedel- og pumpemodeller og prædiktivt vedligehold.
SPROG
Dette event afholdes på dansk.
HVEM KAN DELTAGE?
Dette arrangement er gratis at deltage i og åbent for alle som ønsker indsigt i, og evt. Indflydelse på den danske industris fortsatte overlevelse. Alle med interesse i emnet er velkomne, og vi opfordrer både tech-kyndige studerende og repræsentanter fra den danske industri og startup-verden til at deltage. Du behøver ikke at have deltaget i de tidligere arrangementer for at deltage i dette.
LOKATION
ORBIT Event Space: Finlandsgade 20 (bygning 5122), 8200 Aarhus N. Følg den sorte bygning ned langs siden for at finde ORBIT Event Space. Se også denne video, hvor Nichlaes viser dig vej.
TILMELDING
OM DATA 4.0-NETVÆRKET
Den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, forsyning 4.0 dækker over det, der for nogle som en masse buzzwords, såsom Machine Learning, Internet of Things, Big Data og Cloud, som ofte forvirrer mere end de oplyser. Ikke desto mindre er disse en vifte af anvendelige teknologier, som er nøglen til optimering af både omsætning og produktion. Der er uudnyttet potentiale – både for virksomheder samt nuværende og kommende medarbejdere. Samtidig medfører teknologierne nye begreber, behov for flere nye teknologier, leverandører og implementeringsmetoder.
Vi har valgt at samle det hele under en paraply, som vi kalder Data 4.0-netværket, hvor vi vil eksemplificere og udbrede viden omkring disse nye teknologier og begreber.
FORMÅL
Danske forsynings- og industrivirksomheder kæmper med at indsamle og udnytte data og mange studerende med teknisk faglighed er ikke oplyst om de mange spændende muligheder i disse sektorer. Data 4.0-netværket er et initiativ i samarbejde mellem Neurospace og ORBIT Lab på Aarhus Universitets Institut for Elektro- og Computerteknologi. Netværket har til hensigt at bringe relevante kræfter sammen for at styrke danske industri- og forsyningsvirksomheder og inspirere med cases og oplyse om faldgrupper og muligheder når det gælder opsamling og anvendelse af data samt optimering af produktion og omkostninger.
Hvis du har spørgsmål til eventet eller denne sides indhold, kan du tage fat i Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager: litte@ece.au.dk / 93 52 14 47