fbpx

6. February

 

}

16.15

Finlandsgade 20, 8200 Aarhus N 

Kom med, når vi sammen med Aarhus C++ User Group (AaCppUG.dk) og aftenens taler, Ralf Mattethat, inviterer alle interesserede indenfor til et fedt meetup hvor vi dykker ned i C++ memorymodellen.

Alle C++ udviklere burde vide noget om denne inden de får lov at skrive kode, men de fleste bøger og C++ kurser nævner intet om det. Det vil Ralf gøre noget ved, og vil føre os ind i både hukommelses- og objekt-modellen der ligger bag C++.

Modellerne er vigtige at forstå, da der er sprogkonstruktioner til at understøtte begge dele, og hvis man blander dem forkert, kan udfaldt være programmer, der kun nogle gange virker.

Om C++ og Aarhus C++ User Group

C++ er et moderne programmeringssprog, som blev udviklet af danskeren Bjarne Stroustrup.

I dag bruges C++ især i computerspilsudvikling, IoT og indlejrede systemer, high-performance computing, neurale netværk og andre områder, hvor der er brug for et kraftfuldt sprog med høj ydeevne og fleksibilitet. Sproget er typestærkt og understøtter de tre paradigmer inden for programmering; structural, object-oriented og functional.

Bag Aarhus C++ User Group står en række C++-entusiaster, som elsker sproget og dets mange anvendelsesmuligheder. De arbejder med det på forskellige måder og i forskellige kontekster – nogle i akademisk kontekst og andre i industrien. De har det til fælles, at de har en ambition om at udbrede kendskabet til og begejstringen for C++.

PROGRAM

Små ændringer kan forekomme.

16.15: Velkomst og fælles pizzabestilling
16.30: Memorymodellen part #1, v. Ralf Mattethat
17:15: PAUSE
17:25: Memorymodellen part #2, v. Ralf Mattethat
18:10: Pizza og netværk

AFTENENS TALER

Ralf Mattethat

Ralf er softwarearkitekt hos TietoEvry Danmark og uddannet datalog fra Aarhus Universitet. Han har arbejdet med C++ i omkring 30 år og har i sin karriere undervist på Teknologisk Institut og udviklet embedded software for blandt andet B&O. Nu er han primært en papirtiger og arbejder med netværk inden for telecom, men underviser stadig virksomheder i brugen af C++.

Find Ralf på LinkedIn.

SPROG

Dette event afholdes på dansk.

HVEM KAN DELTAGE?

Alle interesserede er velkomne til dette og andre meetups i Aarhus C++ User Group. 

 

VENUE

ORBIT Event Space: Finlandsgade 20 (bygning 5122), 8200 Aarhus N. Følg den sorte bygning ned langs siden for at finde ORBIT Event Space. Du kan også tjekke denne video, hvor Nichlaes viser vej.

TILMELDING

* indicates required

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Der kan blive produceret video/billedmateriale til eventet. Hvis du ikke har lyst til at blive fotograferet, så sæt dig ude i siden og giv gerne vores fotograf besked. Du kan læse mere i vores Privacy Policy

Hvis du har spørgsmål til dette event, er du velkommen til at kontakte Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager,

Institut for Elektro- og Computerteknologi: litte@ece.au.dk