fbpx

10. april

 

}

16.15

Finlandsgade 20, 8200 Aarhus N 

Kom med, når vi sammen med Aarhus C++ User Group (AaCppUG.dk) og aftenens talere – Andreas Hermann og Jonas Hansen fra Roku – kigger nærmere på dispatch, code generation og type-erasure. 

Under overskriften “Dispatching and code generation” kommer Andreas Hermann ind på følgende:

Dynamisk mod statisk dispatch har altid været et omdiskuteret problem når det kommer til performance. I det her oplæg vil hovedfokus i stedet være på hvad der sker med kode størrelsen alt efter hvilken teknik man vælger. Om det er CRTP, virtuelle funktioner, function overloading eller andet. 

Jonas Hansen fører snakken videre med “Type-erasure and code generation”:
En naiv brug af C++ templates kan nemt lede til at kompileren generere en hel masse kode som kunne have været undgået hvis kompileren havde fået lidt hjælp. Vi kigger derfor på situationer hvor kompilerens output kan reduceres med meget simple metoder. Ved at give kompileren mindre information, så som at bruge type-erasure, kan nogle funktioner blive fjernet. Alternativt, er der situationer hvor lidt ekstra information kan få kompileren til at forbedre sit output.

Om C++ og Aarhus C++ User Group

C++ er et moderne programmeringssprog, som blev udviklet af danskeren Bjarne Stroustrup.

I dag bruges C++ især i computerspilsudvikling, IoT og indlejrede systemer, high-performance computing, neurale netværk og andre områder, hvor der er brug for et kraftfuldt sprog med høj ydeevne og fleksibilitet. Sproget er typestærkt og understøtter de tre paradigmer inden for programmering; structural, object-oriented og functional.

Bag Aarhus C++ User Group står en række C++-entusiaster, som elsker sproget og dets mange anvendelsesmuligheder. De arbejder med det på forskellige måder og i forskellige kontekster – nogle i akademisk kontekst og andre i industrien. De har det til fælles, at de har en ambition om at udbrede kendskabet til og begejstringen for C++.

PROGRAM

Små ændringer kan forekomme.

16.15: Velkomst og fælles pizzabestilling
16.30: Dispatching and code generation, v. Andreas Hermann
17:00: PAUSE
17:15: Type-erasure and code generation, v. Jonas Hansen
18:15: Pizza og netværk

AFTENENS TALERE

Andreas Hermann
Andreas er uddannet diplomingeniør i software teknologi fra Aarhus universitet i 2023. Siden sommeren 2023 har han været fastansat hos Roku som Software Engineer med fokus på audio transport. Han var både var i praktik og skrev bachelor i samarbejde med Roku omkring fejlkorrigerende koder.

Jonas Hansen
Jonas startede hos Roku i 2018 og arbejder som Senior Software Engineer. Han arbejder med lav latent audio streaming over trådløse netværk. Yderligere, arbejder han også på “rostd” som er Rokus udvidelse og forbedring af en række funktioner og klasser fra standard biblioteket. Jonas har en Ph.D. i fejl korrigerende koder fra Aalborg Universitet og Bang & Olufsen, og derudover er Jonas civilingeniør is trådløs kommunikation fra Aalborg Universitet.

SPROG

Dette event afholdes på dansk.

HVEM KAN DELTAGE?

Alle interesserede er velkomne til dette og andre meetups i Aarhus C++ User Group. 

 

VENUE

ORBIT Event Space: Finlandsgade 20 (bygning 5122), 8200 Aarhus N. Følg den sorte bygning ned langs siden for at finde ORBIT Event Space. Du kan også tjekke denne video, hvor Nichlaes viser vej.

TILMELDING

* indicates required

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Der kan blive produceret video/billedmateriale til eventet. Hvis du ikke har lyst til at blive fotograferet, så sæt dig ude i siden og giv gerne vores fotograf besked. Du kan læse mere i vores Privacy Policy.

Hvis du har spørgsmål til dette event, er du velkommen til at kontakte Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager,

Institut for Elektro- og Computerteknologi: litte@ece.au.dk