fbpx

6. Marts

 

}

16.15

Finlandsgade 20, 8200 Aarhus N 

PROGRAM

Små ændringer kan forekomme.

Kom med, når vi sammen med Aarhus C++ User Group (AaCppUG.dk) og aftenens talere – vores egen Søren Hansen og Triforker Paul M. Bendixen – kigger nærmere på brugen og udviklingen af Safetypes/Namedtypes og status på Freestanding.

Søren Hansen vil fortælle om SafeTypes/NamedTypes, hvad den grundlæggende ide er og hvordan de bygges de fra bunden. Han siger om sin talk:

Sædvanligvis bruger vi bare int nærmest alle de steder vi kan komme til det! Det er let og typen kan indeholde ret store negative og positive tal. Det er da smart?! Både og, det er for smart! Mange gange har vi slet ikke brug for at kunne alt med dem, altså gange, dividere, plus mm. Derudover er to ints ikke nødvendigvis det samme! Hvis den ene repræsenterer en input-kanal og den anden en output-kanal kan det gå grueligt galt. Konceptet bag dem er forskelligt, men de er modelleret ens. I dette foredrag vil jeg eksemplificere brugen af SafeTypes/NamedTypes og vise hvordan, hvor smart og ikke mindst hvor let de er at bruge og hvad prisen er. For at vise det, vil jeg livekode mig igennem opbygningen af dem fra bunden af. Elementer fra C++ der tages i brug, vil blive forklaret i det omfang det giver mening og herefter medtages. Jeg vil blandt andet komme ind på:
– Variadics
– CRTP og Mixins
– Overloading af +, -, …
– Concepts
– Deducing this (C++23)”

Paul M. Bendixen skal tale om fortid, nutid og fremtid for freestanding. Han siger om sin talk:

“C++ har altid haft to dele af standarden, hosted, som er den de fleste af os kender, og freestanding, som er beregnet til at virke uden et underlæggende operativsystem.
Desværre har freestanding været forsømt, idet standardudvalget ikke har haft fokus på dette, og der har ikke været meget at komme efter længe.
Dette ændrede sig i 2017 da Ben Craig foreslog at tilføje alt det der var muligt til freestanding.
Denne talk vil blive besøgt af tre spøgelser, der skal vise os fortiden, nutiden og fremtiden for freestanding, vi vil gå en lille smule ned i hvilket arbejde der går i at få foreslag igennem standardisering, men også konkrete eksempler på hvordan man vil kunne bruge C++ på enheder uden et operativsystem, i fremtiden og også allerede i dag.
Hvis man er typen der er god til ikke at følge med i et foredrag kan man med fordel medbringe en computer med docker (eller lign.)”

 

Om C++ og Aarhus C++ User Group

C++ er et moderne programmeringssprog, som blev udviklet af danskeren Bjarne Stroustrup.

I dag bruges C++ især i computerspilsudvikling, IoT og indlejrede systemer, high-performance computing, neurale netværk og andre områder, hvor der er brug for et kraftfuldt sprog med høj ydeevne og fleksibilitet. Sproget er typestærkt og understøtter de tre paradigmer inden for programmering; structural, object-oriented og functional.

Bag Aarhus C++ User Group står en række C++-entusiaster, som elsker sproget og dets mange anvendelsesmuligheder. De arbejder med det på forskellige måder og i forskellige kontekster – nogle i akademisk kontekst og andre i industrien. De har det til fælles, at de har en ambition om at udbrede kendskabet til og begejstringen for C++.

16.15: Velkomst og fælles pizzabestilling
16.30: SafeTypes/NamedTypes, v. Søren Hansen
17:15: PAUSE
17:25: Fortid, nutid og fremtid for freestanding, v. Paul M. Bendixen
18:10: Pizza og netværk

AFTENENS TALERE

Søren Hansen
Søren er foredragsholder og ejer af DevelEdu og lektor på Institut for Elektro- og Computerteknologi, Aarhus Universitet. Han underviser bl.a. i avancerede programmeringskoncepter i C++ samt Cloud Computing, og har en fortid som ansvarlig for C++ kurserne på Teknologisk Institut.
Find Søren på LinkedIn.

Paul M. Bendixen
Paul er firmwarepilot hos Trifork og har deltaget i C++ standardisering igennem SG14 gruppen der fokuserer på spil, embedded og finans, også kendt som low-frequency gruppen. Som nyuddannet elektronikingeniør vidste han jo at den eneste måde at programmere microcontrollere på er i C, indtil han fandt ud af hvordan nyuddannede elektronikengeniører programmerer C. Dette faldt heldigvis sammen med revolutionen i C++ omkring C++11 og siden har han fokuseret på at forbedre samspillet mellem C++ og embedded.
Find Paul på LinkedIn.

SPROG

Dette event afholdes på dansk.

HVEM KAN DELTAGE?

Alle interesserede er velkomne til dette og andre meetups i Aarhus C++ User Group. 

 

VENUE

ORBIT Event Space: Finlandsgade 20 (bygning 5122), 8200 Aarhus N. Følg den sorte bygning ned langs siden for at finde ORBIT Event Space. Du kan også tjekke denne video, hvor Nichlaes viser vej.

TILMELDING

* indicates required

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Der kan blive produceret video/billedmateriale til eventet. Hvis du ikke har lyst til at blive fotograferet, så sæt dig ude i siden og giv gerne vores fotograf besked. Du kan læse mere i vores Privacy Policy.

Hvis du har spørgsmål til dette event, er du velkommen til at kontakte Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager,

Institut for Elektro- og Computerteknologi: litte@ece.au.dk