fbpx

22. november

 

}

16.15

Finlandsgade 20, 8200 Aarhus N

Event #12 i Data 4.0-netværket for studerende, industri og forsyning, startups og andre interesserede

I dette 12. event i rækken skal det handle om den grønne omstilling. Vi får vi besøg af Mathias Abitz Boysen fra Evida og Christian Adelhardt fra DataHub hos Energinet.

Mathias vil berette om planerne for at anvende data til at løfte Evida ind i en grønnere fremtid, og i den forbindelse vil han berøre dataudfordringer med en ny centralt organiseret dataplatform. Han vil indvie os i de forandringer, som Evida som gasdistributør står overfor, når den “sorte” gas i rørene skal udskiftes med den grønne biogas. Samtidig er der et massivt politisk pres for at afkoble en stor del af kundeporteføljen, som skal konverteres til fjernvarmekunder i stedet. På længere sigt har Evida ambitioner om at indgå som en brik i en samlet forsyningssektor. I den fremtid ser omverdenen os lige nu som et batteri, der opbevarer metan, til der er brug for det, til juleaften og når solen ikke skinner og når vinden ikke blæser. For yderligere at komplicere billedet er Evida blevet sammenlagt af tre virksomheder.

Herefter vil Christian fortælle om Energinets open source platform DataHub 3.0, og om hvordan digitalisering og øget datatilgængelighed er afgørende faktorer i den grønne omstilling. Han vil demonstrere, hvordan platformen skaber grundlag for hurtig, effektiv og sikker omstilling, og hvordan den grønne omstilling kan accelereres ved at spore energien fra produktion til forbrug – helt ned til kvartersinervaller. 

PROGRAM

16:00: Dørene åbner
16:15: velkommen, ORBIT Lab
16:20: Data som løftestang til grøn gas i Danmark, Mathias Abitz Boysen
17:25: Pause
17:35: Grøn omstilling med DataHub 3.0 open source platform, Christian Adelhardt
18:30: Sandwich og networking
19:00: Tak for i dag

OM TALERNE

Mathias Abitz Boysen

Mathias er uddannet sundhedsteknolog og har i de sidste 10 år arbejde med Business Intelligence både som udvikler og arkitekt på dataplatforme i sundhedsvæsnet og i den offentlige trafik. I dag er Mathias ansvarlig for dataplatformen og data governance hos gasdistributionsselskabet Evida, hvor målet at løfte datamodenheden.

Christian Adelhardt

Christian arbejder som forretningsudvikler hos DataHub, Energinet som indsamler data fra danske elmålere for at sikre fri konkurrence på det danske elmarked samt timebaseret afregning. Christian arbejder i krydsfeltet mellem data og trends og sætter det hele ind i et større strategisk perspektiv. 

SPROG

Dette event afholdes på dansk.

HVEM KAN DELTAGE?

Dette arrangement er gratis at deltage i og åbent for alle som ønsker indsigt i, og evt. Indflydelse på den danske industris fortsatte overlevelse. Alle med interesse i emnet er velkomne, og vi opfordrer både tech-kyndige studerende og repræsentanter fra den danske industri og startup-verden til at deltage. Du behøver ikke at have deltaget i de tidligere arrangementer for at deltage i dette. 

LOKATION

ORBIT Event Space: Finlandsgade 20 (bygning 5122), 8200 Aarhus N. Følg den sorte bygning ned langs siden for at finde ORBIT Event Space. Se også denne video, hvor Nichlaes viser dig vej.

TILMELDING

* indicates required
Hvilken bekrivelse passer bedst på dig?

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab og Neuropace, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Du kan læse mere i vores Privacy Policy

OM DATA 4.0-NETVÆRKET

Den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, forsyning 4.0 dækker over det, der for nogle som en masse buzzwords, såsom Machine Learning, Internet of Things, Big Data og Cloud, som ofte forvirrer mere end de oplyser. Ikke desto mindre er disse en vifte af anvendelige teknologier, som er nøglen til optimering af både omsætning og produktion. Der er uudnyttet potentiale – både for virksomheder samt nuværende og kommende medarbejdere. Samtidig medfører teknologierne nye begreber, behov for flere nye teknologier, leverandører og implementeringsmetoder.

Vi har valgt at samle det hele under en paraply, som vi kalder Data 4.0-netværket, hvor vi vil eksemplificere og udbrede viden omkring disse nye teknologier og begreber.

FORMÅL

Danske forsynings- og industrivirksomheder kæmper med at indsamle og udnytte data og mange studerende med teknisk faglighed er ikke oplyst om de mange spændende muligheder i disse sektorer. Data 4.0-netværket er et initiativ i samarbejde mellem Neurospace og ORBIT Lab på Aarhus Universitets Institut for Elektro- og Computerteknologi. Netværket har til hensigt at bringe relevante kræfter sammen for at styrke danske industri- og forsyningsvirksomheder og inspirere med cases og oplyse om faldgrupper og muligheder når det gælder opsamling og anvendelse af data samt optimering af produktion og omkostninger. 

Hvis du har spørgsmål til eventet eller denne sides indhold, kan du tage fat i Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager: litte@ece.au.dk / 93 52 14 47